Dubbelbemande chauffeurs

Bedrijven vinden het steeds moeilijker om hun distributie-activiteiten zo efficiënt mogelijk uit te voeren. ITG biedt een oplossing door bedrijven te voorzien van geschikte dubbel bemande chauffeurs die de juiste certificering of opleiding hebben. Onze processen garanderen dat bedrijven gescreende en goede chauffeurs krijgen geleverd die voldoen aan onze strenge veiligheids- en prestatienormen. Lees verder hoe ITG bedrijven kan helpen door dubbel bemande chauffeurs aan te leveren.

 

Wat is het voordeel van dubbelbemand rijden?

Er zijn in Nederland nogal wat regels wat betreft de tijden die één vrachtwagenchauffeur mag rijden. Het is natuurlijk heel goed dat deze regels er zijn, omdat ze de veiligheid van de weg en de chauffeur garanderen en zo een hoop ongelukken voorkomen. Omdat de gezondheid van de professionele chauffeur van groot belang is zijn deze regels voordelig. Het geeft alleen wel wat beperkingen als het gaat om logistieke planning. Daarom is er een ontzettend voordeel bij het gebruiken van dubbel bemande chauffeurs. Soms moeten goederen vers kunnen blijven of zijn er andere redenen waarom goederen het liefst zo snel mogelijk op een bestemming zijn. Dubbel bemand rijden zorgt ervoor dat er 20 uur achter elkaar gereden kan worden. Dit maakt een bereik in een rit mogelijk van het overgrote deel van Europa.

Rijtijdenwet dubbel bemand

In het ideale scenario kan er 20 uur achter elkaar gereden worden. Zoals het woord het zegt is dat het ideale scenario. Dat is natuurlijk niet altijd het geval. Het transport kent hele afwijkende regels voor de dagelijkse rust. Er moet nog steeds gerust worden maar dat kan tijdens de rijtijd van de andere chauffeur. Voor de exacte lengtes van de pauze en de ononderbroken rijstijden zult u de voorschriften moeten bekijken van Verordening EG 561/2006.

tachograaf-dubbel-bemand

Dubbelbemand rijden tachograaf

Deze slimme apparaten werken volautomatisch, zodat jij geen zorgen hoeft te maken over het delen ervan met twee chauffeurs tijdens één opdracht. Met een dubbele bemanning, stoppen gewoon twee registratiebladen en twee chauffeurskaarten in de tachograaf. De ritten worden netjes bijgehouden, en het wisselen van chauffeur is kinderspel: het enige wat je moet doen is het omdraaien van de kaarten. En vergeet niet, het vervangen van de kaarten betekent niet het einde van de werkdag voor het ene teamlid en het begin voor de ander. Jullie werktijden zijn afhankelijk van de échte duur van de ploegendienst. Laat deze geavanceerde technologie jullie helpen met efficiënt en zorgeloos rijden!

Zoekt u dubbel bemande chauffeurs?

Heeft uw bedrijf behoefte aan dubbel bemande chauffeurs? Moet u met spoed goederen vervoeren naar verre internationale bestemming? Dan is ITG de partij die u kan helpen. ITG kan in een ontzettend kort tijdsbestek chauffeurs regelen die samen een dubbel bemande rit uit kunne voeren zodat u alsnog alles op tijd weet te leveren! Bent u benieuwd naar deze mogelijkheden of heeft u andere soorten chauffeurs nodig? Neem dan nu contact op om meteen geholpen te worden!

Dubbelbemand rijden vacatures

Ben jij zelf een chauffeur en zou je zelf graag dubbel bemande ritten rijden. Dan heb je bij ITG de mogelijkheid daarvoor. Bij deze vacature kun je als dubbel bemand chauffeur ritten maken tussen de 26 en 32 uur. Hierbij rijd je vanuit Aalsmeer naar Italië of Zuid-Frankrijk om daar soms nog te helpen met lossen. Het doel is dus om zo snel mogelijk op de locatie aan te komen. Vanuit Italië of Frankrijk vlieg je weer terug naar Nederland en wordt je met de taxi opgehaald zodat je weer een nieuwe rit kunt maken. Dit is een ontzettend mooie dienst voor chauffeurs die al wat ervaring hebben. Zolang je geen vliegangst hebt een graag meedenkt met de klant kun je voor een hoog salaris komen werken.