Geconditioneerd vervoer

Heeft u kostbare en gevoelige goederen die onder de juiste voorwaarden vervoerd moeten worden? Mist u momenteel vrachtwagenchauffeurs die deze goederen moeten vervoeren. Dan kan ITG u perfect van dienst zijn. Met onze expertise en onze kundigheid in geconditioneerd transport kunnen we helpen bij het vinden van de juiste vrachtwagenchauffeurs om kwetsbare producten, zoals bloemen en voedingswaren,  te verzenden. Geconditioneerd transport vereist dat producten onder strikte omgevingscondities worden gehouden om hun waarde te behouden. Ons doel is om bedrijven te helpen door het leveren van hoogwaardige chauffeurs die op de juiste manier met geconditioneerde goederen hanteren.

 

Over Geconditioneerd transport

De term geconditioneerd transport slaat natuurlijk op de letterlijke betekenis van deze twee woorden, maar in tegenstelling tot andere soorten distributie heeft het in de transport met vrachtwagens bijna altijd te maken met de zogeheten ATP-keuring: Een ATP-keuring (of Approved Temperature Certification Program) is een beoordelingsprogramma dat internationale standaarden en criteria omvat voor het vervoer van geconditioneerde producten, zoals voedingsmiddelen en bloemen. Het programma is bedoeld om ervoor te zorgen dat lading wordt vervoerd op de meest betrouwbare manier in overeenstemming met alle vereisten. De keuring bestaat uit inspecties van voertuigen, machines, apparatuur, documentatie en andere vereisten die door de Europese  vereist worden.

Bij ITG leveren we chauffeurs voor verschillende soorten geconditioneerd transport. Dat zijn bijvoorbeeld voedselwaren met een bepaalde versheid. Dat is bijvoorbeeld het vervoer van vlees, groente, melk, vis en andere soorten voedsel. Deze worden vooral geleverd bij de distributie voor supermarkten. Ook levert ITG chauffeurs voor een van de grootste takken van geconditioneerd transport namelijk bloemen transport.

truck-driver

Wat is het verschil tussen klimaat gestuurd en geconditioneerd transport?

Klimaat gestuurd transport is een vorm van geconditioneerd transport dat gericht is op het vervoeren van producten die temperatuurgevoelig zijn. Het verschil tussen klimaat gestuurd en geconditioneerd transport is dat bij klimaat gestuurd transport er voorzorgsmaatregelen worden genomen om ervoor te zorgen dat de temperatuur van de producten constant blijft. Deze maatregelen bestaan onder andere uit het verwarmen of koelen van de lading, afhankelijk van hun vereiste temperaturen. Geconditioneerd transport richt zich meer op het zo goed mogelijk beschermen van producten tegen schade veroorzaakt door extreme omstandigheden, zoals stof, vochtigheid, specificiteit en invloeden van buitenaf. Bij geconditioneerd transport wordt ook rekening gehouden met temperatuurschommelingen, maar deze dienen meer als preventieve maatregel dan als directe temperatuurcontrole.

Bloemen transport

Een van de meest voorkomende voorbeelden van geconditioneerd transport bij ITG is het vervoer van bloemen. Bloemen staan bekend als een van de grootste exportproducten ter wereld. Flora Holland, de grootste bloemenveiling ter wereld, is gevestigd in Nederland en veilt meer dan 90% van de handel in bloemen voor het land. Extreem zorgvuldig behandeld worden deze bloemen getransporteerd over Europa – vaak met dubbel bemande vrachtwagens om zo snel mogelijk aan te komen – met het oog op het behouden van hun waarde. Ze vereisen specifieke condities tijdens transport en daarom worden ze beschouwd als ‘geconditioneerd transport’.

Als u op zoek bent naar professionele vrachtwagenchauffeurs die de producten die u vervoert in optimale conditie en binnen de kortst mogelijke tijd op hun bestemming brengen, heeft u een chauffeur van ITG nodig. Onze chauffeurs zijn getraind om te werken met verschillende koelsystemen en zorgen ervoor dat uw goederen altijd in perfecte staat aankomen. Neem dus contact met ons op voor een betrouwbare chauffeur, zodat u gerust kunt zijn dat uw goederen veilig en snel aankomen!