LZV vrachtwagenchauffeur

Bedrijven over de hele wereld maken steeds meer gebruik van LZV-vrachtwagens voor transport op lange afstanden. Deze voertuigen bieden bewezen voordelen, minder uitstoot, een betere brandstofefficiëntie, verminderde kosten en de mogelijkheid om meer vracht in een kortere tijd te vervoeren. Met de vele voordelen die deze LZV-voertuigen bedrijven aanbieden als het gaat om distributie over middellange en lange afstanden is het niet verwonderlijk dat ze zo populair zijn. Ze bieden ontzettend veel voordelen en zijn daarom belangrijk voor bedrijven. Ze vereisen wel een extra speciaal LZV certificaat. Mocht het dan voorkomen dat uw bedrijf ineens chauffeurs mist die LZV gecertificeerd zijn, dan bent u bij ITG aan het juiste adres!

 

Wat is een lzv?

Wat is een LZV eigenlijk? LZV staat voor Langere en Zwaardere Vrachtautocombinatie. Hier kan een vrachtwagen dus meer vracht vervoeren dan een normale vrachtwagen. Meer lading per vrachtwagen is voordelig als het gaat om het besparen van tijd, kosten en uitstoot. LZV’s zijn dan ook populair in de transportwereld en worden op meerdere plekken in Europa gebruikt. Ze mogen maximaal 25,25 meter lang zijn en maximaal 60 ton aan goederen vervoeren. Dat is 10 ton meer dan een gewone vrachtwagen en uit onderzoek blijkt dan ook dat ze tot wel 30% aan brandstof kunnen besparen. Dat ze zo populair zijn om tussen industriegebieden is dan ook heel logisch.

Soorten LZV

Het stukje combinatie in de naam LZV zegt het al het is een verzamelnaam voor een certificaat wat verschillende combinaties toelaat. Hieronder worden de verschillende combinaties afgebeeld. Er zijn dus nogal wat mogelijkheden ook al moet vermeld worden dat niet alle combinaties evenveel gebruikt worden.

 

 

LZV certificaat

Niet iedereen kan zomaar met lange en zware voertuigen rijden. Om met LZV combinaties te kunnen rijden moet een chauffeur in het bezit zijn van een CCV certificaat voor LZV chauffeurs. Dit certificaat is niet zomaar te behalen. De chauffeur moet al 5 jaar in het bezit zijn van een CE rijbewijs wat de chauffeur minimaal 26 maakt. Het is dan ook makkelijk voor te stellen dat niet elke organisatie chauffeurs in dienst heeft die in het bezit zijn van een LZV certificaat, terwijl dat toch enorm veel op kan leveren voor het transport. Het certificaat is natuurlijk heel belangrijk voor een veilige rituitvoering.

LZV chauffeurs gevraagd?

Niet elk bedrijf heeft dus genoeg LZV gecertificeerde bedrijven, of soms dan slaat het noodlot toe. Het kan namelijk voorkomen dat er een chauffeur uitvalt voor welke reden dan ook en er met spoed vervanging nodig is. ITG helpt bedrijven die snel LZV-chauffeurs nodig hebben door gescreende kandidaten aan te leveren. Onze processen helpen bij het matchen van chauffeurs met de juiste vaardigheden met de bedrijven die ze nodig hebben. Wij specialiseren in het vinden van goed opgeleide chauffeurs met de juiste certificering om ervoor te zorgen dat uw bedrijf veiligheid en betrouwbaarheid kan garanderen. Wij leveren dus ook niet alleen LZV gecertificeerde chauffeurs aan, maar nog veel meer andere soorten.

Dus, mist u LZV chauffeurs? Heeft u deze met spoed nodig? Dan ligt bij ITG de oplossing. Met meer dan 250 vrachtwagenchauffeurs is er voor elk probleem een snelle oplossing, niet alleen LZV chauffeurs dus. Neem snel contact op en u wordt snel geholpen!